Deze website maakt gebruik van cookies

Cultuur in Afrika

Het cultuur in Afrika wordt door de meeste mensen als 1 gezien maar dat is helemaal niet zo. De mensen die wel is in dit werelddeel zijn geweest hebben dit verschil daadwerkelijk gezien.

Afrika is een van de meest arme werelddelen. Dit is met name te zien bij de manier waarop ze leven. Maar Zuid Afrika behoort wel tot een van de rijkere landen.

Het cultuur in Zuid Afrika iis met name erg rijk. Zuid Afrika is een gastvrije land waar veel verhalen zijn. Deze kun je bewonderen bij bijna wel iedere Zuid Afrikaan. Het is aan te raden een gesprek aan te gaan met een van de bewoners daar. De bevolking van Zuid Afrika telt maar liefst 44 miljoen inwoners. Hiervan woont meer dan de helft in grote steden zoals Johannesburg, Kaapstad, Durban of Pretoria. Zuid Afrika heeft 11 talen: Afrikaans, Engels, Northern Soto, Tsonga, Venda, Xhosa, Zulu, Ndebele, Swazi, Venda en Tswana. Wat vooral bij de cultuur van Zuid Afrika hoort is het kledij, de kapsels en het sieraad dat men draagt. Iedere bevolkingsgroep heeft zijn of haar traditie. De een houdt zich bezig met kunst, de ander met het bewerken van stoffen. En de een met het dragen van aparte kledij. Maar ook muziek en literatuur behoren tot een wereldwijde belangstelling.

West Afrika

In West Afrika zijn er ook honderden verschillende gemeenschappen. Hier is het wel zo dat Stammen minder snel overweg kunnen met elkaar dan in het Zuiden van Afrika. Akan, Ghana en Ivoorkust behoren tot de etnische hoofdgroepen. Dit komt door koninklijk verleden die daar rond de middel eeuwen is geweest. De meest voorkomende Etnische groepen zijn: Akan, Igbo, Mandé, Yoruba, Fulani en Hausa. Helaas is het wel zo dat er in dit gedeelte van Afrika veel criminaliteit, alcohol-drugs probleem. En veel armoede.

Oost Afrika

Ook in Oost Afrika is er veel van de derde werelddeel te zien. Er zijn hier helaas veel oorlogen wat ervoor zorgt dat er veel vluchtelingen zijn. Deze zijn vooral uit dit gedeelte van Afrika te zien in het straatbeeld van europa. Er komen enorm veel vluchteling van dit werelddeel deze kant op. Aan de andere kant zijn de mensen hier enorm anders in vergelijk met andere gedeeltes van Afrika. De mensen hier zijn meestal geloviger dan bijvoorbeeld Zuid Afrika of Het Westen van Afrika. Dit is vooral te zien in de manier waarop ze kleden. Hier zijn veel mensen meer gericht op het Christelijke of Moslim gemeenschap.

Noord Afrika

In het noorden van Afrika kun je de volgende landen vinden: Marokko, Mauritanië, Algerije, Democratisch Republiek Sahara, Tunesië, Libië en Egypte. In dit gedeelte van Afrika is te zien dat de welvaart wel beter geregeld is dan de rest van Afrika. Het oosten wordt gezien als de Derde werelddeel en het westen ook voor een groot deel. In het Zuiden gaat het al wat beter. Maar in het Noorden gaat het stukken beter. Dit komt ook meer door het grondgebied die ze daar hebben. Het ligt verder van de evenaar af en het is er wat koeler. Dit zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid een stuk hoger is. Het Noorden van Afrika ligt aan de Middellandse Zee. Wat er ook weer voor zorgt dat er meer handel is met Europa.